Едно лето/JAnnocessor

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Annocessor

Опис

Annocessor (Annotation Processor) е проект за процесирање на Java анотации на повеќе начини:

- валидација на анотации

- генерирање на код врз база на анотации

- изведување на мета-податоци од анотации

- и.т.н.


Project creator

Николче Михајловски


Contributors

Потребни предзнања

- солидно познавање на програмскиот јазик Java

- објектно-ориентирано програмирање


Технологии со кои ќе се запознаат програмерите

- наскоро ќе бидат дефинирани