Разлика помеѓу преработките на „Едно лето/Rubymk“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(Создадена страница со: = Име на Проект = == Опис == == Ментори == == Потребни предзнања == == Технологии со кој ќе се...)
 
Ред 2: Ред 2:


== Опис ==
== Опис ==
Идејата е ruby.mk да биде тимски блог (планет) на мкруг членовите. Основна верзија од апликацијата има на https://github.com/dalibor/blog - ќе треба да се прилагоди проектот и да се направат некои проширувања како на пример: секој уредник на блогот да може да стави RSS feed преку кој автоматски ќе постира на ruby.mk (доколку тој уредник си има свој блог и не сака да пишува директно на ruby.mk) и слично.


== Ментори ==
== Ментори ==

Преработка од 21:23, 28 април 2011

Име на Проект

Опис

Идејата е ruby.mk да биде тимски блог (планет) на мкруг членовите. Основна верзија од апликацијата има на https://github.com/dalibor/blog - ќе треба да се прилагоди проектот и да се направат некои проширувања како на пример: секој уредник на блогот да може да стави RSS feed преку кој автоматски ќе постира на ruby.mk (доколку тој уредник си има свој блог и не сака да пишува директно на ruby.mk) и слично.

Ментори

Потребни предзнања

Технологии со кој ќе се запознаат програмерите

Примени Студенти