Едно лето/Rubymk

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

ruby.mk

Опис

Идејата е ruby.mk да биде тимски блог (планет) на мкруг членовите. Основна верзија од апликацијата има на https://github.com/dalibor/blog - ќе треба да се прилагоди проектот и да се направат некои проширувања како на пример: секој уредник на блогот да може да стави RSS feed преку кој автоматски ќе постира на ruby.mk (доколку тој уредник си има свој блог и не сака да пишува директно на ruby.mk) и слично.


Project creator

Далибор Насевиќ

Contributors

Потребни предзнања

- основи на web технологија

- основи на програмирање


Технологии со кој ќе се запознаат програмерите

Ruby, Rails, Haml, Sass, Cucumber, RSpec, jQuery и слично.