Идејник/skopyeah

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Идејата зад овој сервис/апликација е да се овозможи технолошки помогнат општествен коментар за проектот Скопје 2014.

Веб сервисот треба да служи како некаков вид на социјална мрежа / платформа за креирање на содржини (аудио, видео, текст, слика, стрип итн.), можеби по примерот на FlossManuals и/или некаков Meme generator што истовремено ќе има и некакви гео локациски податоци.

Овие креирани содржини ќе бидат достапни како некаков вид на augmented reality на корисниците на андриод апликацијата кога ќе се најдат близу до некоја од новите знаменитости во градот.

Замислено сценарио за употреба на сето ова би било на пример: креирање на аудио водич низ Скопје(2014) или пак креирање на стрип со ликовите и статуите што се во градот (нешто слично на мултимедијална верзија на http://okno.mk/node/13610


Референци