Разлика помеѓу преработките на „Мозила гости во Скопје“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(нема разлика)

Преработка од 13:26, 10 април 2009

Вовед

Како дел од турнеата низ европските Мозила заедници од 14ти до 16ти април во Скопје ќе претсојуваат тројца типци од Франција кои работат во Мозила.

Гостите се:

 • Сони Пирс (Sony Piers)
 • Арзел Јунзи (Arzhel YOUNSI) е член на Мозила тимот кој работи на ГНУ/Линукс дистрибуцијата Убунту
 • Грег Костенобл (Grégoire COUSTENOBLE)

Настан

Планираме да оганизираме средби/предавања/работилници. Настанот би требало да се одржи на 15.04.2009 од 18:00 до 22:00 часот во амфитеатарот на ФЕИТ/ЕТФ.

Потребни работи

 • ФЕИТ

Од ФЕИТ е одобрена употреба на амфитеатарот на 15ти април од 18:00 до 22:00 часот и пристап до интернет (свич или дозна за мрежа на која би закачиле наш access point

 • ОССМ
  • Мрежни кабли
   • Чомбе - 2 utp прави кабли со должина 7.5 метри
  • Продолжни кабли (2-3 минимум)
   • Чомбе - 1 продолжен кабел - 5 утичници - долг 2 метри
  • Wireless Access Point
   • Зоки рече дека ќе донесе (потврдено)
  • Проектор - имаме

Сместување и шетање

 • Владо даде предлог да среди во некој хостел кај некој негов другар - средено е бесплано сместување
 • Шетање низ Скопје и околината, ако изразат желба и ако имаат време. Идеи каде би оделе?


Задачи

 • Контакт со францускиот културен центар - Новица - завршено - побарале дополнителни информации за гостите
 • Иницијален контакт со ЕТФ/ФЕИТ - Чомбе - завршено - има расположение да помогнат, треба да одиме на состанок и да им однесеме формално барање
 • Состанок со продеканот за меѓународна соработка на ФЕИТ проф др Аце Ристевски - Чомбе + уште некој. неодржан состанок - користењето на просторијата е

одобрено по писмен пат (e-mail)

 • Пишување на барање за просторија -Чомбе - завршено
  • ODT формат
  • PDF формат
  • ставив верзија од документот и на Google Docs, ако некој сака пристап нека пише
 • Дизајн на плакат и флаери - црно бела варијанта за да можеме на фотокопир да ги умножиме. Зоки?
 • Владо да договри сместување - завршено