Превод на GNOME 2.22

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Корисни врски

Статистики за македонските преводи за сите верзии + додатни модули

Статистики за GNOME 2.22

Чести грешки при преведување *ЗАДОЛЖИТЕЛНО ЗА НОВИ ПРЕВЕДУВАЧИ*


Кој што земал

Јован:

cheese

evolution

gcalctool

gnome-panel

sound-juicer

tomboy

yelp

vinagre

mousetweaks

gvfs

glib

Арангел:

nautilus

gnome-utils

rhythmbox

gnome-desktop

gnome-applets

evince

deskbar-applet

eog

epiphany

totem

gnome-terminal

gnome-system-tools

metacity

file-roller

gnome-keyring

eel

gdm

gnome-nettool

gnome-icon-theme

gnome-control-center

gnome-session

gtk-engines

vino

evolution-data-server

Кире:

Некој дел од документацијата на GNOME

gnotravex.HEAD

workspace-switcher.HEAD

help.HEAD

glines.HEAD

gnotski.HEAD


Треба помош за

  • anjuta (земено)

453/852/467 - преведени/за поправање/непреведени, ама треба да се преведува from scratch

  • gnome-games

1704/57/11 - преведени/за поправање/непреведени

  • Документацијата

Сите модули.

Сакам да помогнам

Пиши на jovan at lugola net џабер: jovan at bagra net mk

или кај Арангел: arangel at linux net mk