Хаклаб/Дежурства

Од Сподели wiki
Преработка од 15:01, 9 април 2011; направена од АрангелАнгов (разговор | придонеси) (Одговорности на дежурниот)
Прејди на: содржини, барај

Општо

 • дежурен може да биде секој член на хаклабот
 • дежурниот треба да го одржува редот во хаклабот
 • дежурниот е одговорен за се што се случува во хаклабот
 • дежурствата траат по една недела, а дежурниот мора да е присутен на сите настани таа недела
 • доколку дежурниот не може да присуствува на некој настан, треба да си најде замена
 • лицето што ќе го заменува дежурниот, исто така мора да е член на хаклабот
 • размената на клучеви и друга опрема се врши помеѓу тековниот и следниот дежурен без да се замараат останатите членови


Одговорности на дежурниот

 • На blog.spodeli.org да ги објавува најавите за настаните
 • да се отвори навреме хаклабот (без разлика колку настани има во неделата)
 • да се донесе проектор
 • да се твитне дека е отворен #skopjehacklab
 • да се напраи кафето
 • да се затвори хаклабот
 • да се собере проектор и да се предаде на следниот дежурен
 • хаклабот да се остави во првобитната состојба

Листа на членови пријавени за дежурства

 1. Дамјан Георгиевски
 2. Јован Костовски (Чомбе)
 3. Владан Поповиќ
 4. Александар Лазаров
 5. Арангел Ангов
 6. Георги Станојевски
 7. Сашо Андријески
 8. Игор Стаматовски
 9. Далибор Насевиќ

Распоред на дежурства

Ред бр. Дежурен Недела [бр. на недела / година] Датум [од - до] Забелешка
1 Дамјан 5/2011 31.01.2011 - 06.02.2011
2 Чомбе 6/2011 07.02.2011 - 13.02.2011
3 Владан 7/2011 14.02.2011 - 20.02.2011
4 Алекс Владан 8/2011 21.02.2011 - 27.02.2011
5 Мепсо 9/2011 28.02.2011 - 06.03.2011
6 Мепсо 10/2011 07.03.2011 - 13.03.2011
7 Уфо 11/2011 14.03.2011 - 20.03.2011
8 Глиша 12/2011 21.03.2011 - 27.03.2011
9 Стама 13/2011 28.03.2011 - 3.04.2011
10 Сашо 14/2011 04.04.2011 - 10.04.2011
11 Дамјан 15/2011 11.04.2011 - 17.04.2011
12 Чомбе 16/2011 18.03.2011 - 24.04.2011
13 Владан 17/2011 25.04.2011 - 01.05.2011
14 Алекс 18/2011 02.05.2011 - 08.05.2011
15 Уфо 19/2011 09.05.2011 - 15.05.2011
16 Далибор 20/2011 16.05.2011 - 22.05.2011