Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Мрежа/Tor“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 33: Ред 33:
  
 
=== Надворешни врски ===
 
=== Надворешни врски ===
* [http://torstatus.blutmagie.de/router_detail.php?FP=defce6be7b8045078cfea38378e7e5922d2f6fc6 TOR Router detail]
+
* [http://torstatus.blutmagie.de/router_detail.php?FP=defce6be7b8045078cfea38378e7e5922d2f6fc6 TOR Router detail brokhacklab]
 +
* [https://atlas.torproject.org/#details/DEFCE6BE7B8045078CFEA38378E7E5922D2F6FC6 Atlas details for brokhacklab]
 +
* [https://metrics.torproject.org/relay-search.html?search=brokhacklab TOR metrics portal for brokhacklab]
 +
* [https://metrics.torproject.org/exonerator.html ExoneraTor whether a given IP address was a Tor relay]
  
 
[[Категорија:Хаклаб]]
 
[[Категорија:Хаклаб]]

Преработка од 19:16, 1 јануари 2013

Конфигурација

Има инсталирано TOR како middle relay во Хаклаб плус како SOCKS proxy ако некој од Хаклаб сака да го користи без да инсталира клиент кај него. Имај на ум дека сообраќајот од твојот компјутер низ мрежата на Хаклаб нема да оди низ TOR.

root@brok: ~#: apt-get install tor tor-arm
#/etc/tor/torrc
RunAsDaemon 1
ORPort 8443
ExitPolicy reject *:*
 
BandwidthRate 100 KB      
BandwidthBurst 200 KB      

DataDirectory /var/lib/tor
User debian-tor
Log notice syslog

ContactInfo Hacklab Kika <info+tor@slobodensoftver.org.mk>
Nickname brokhacklab
 
SocksPort 9050 
SocksBindAddress 192.168.88.49
ControlPort 9051

Address hacklab.ot.mk

Со /usr/bin/arm се мониторира.

TODO

 • Секој пат кога се променува активната интернет конекција во Хаклаб да се преконфигура TOR да ја користи другата.
 • Да биде exit tor relay и сѐ што треба околу тоа да се направи.

Надворешни врски