Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Проекти/WebMaker“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Курикулум)
 
Ред 14: Ред 14:
 
=== Курикулум ===  
 
=== Курикулум ===  
  
#вовед, структура на html, елелементи... боја?
+
# вовед, структура на html, елементи... боја?
#html, слика, текст, фонтови?
+
# html, слика, текст, фонтови?
#воведување на css
+
# воведување на css
#
 
 
#
 
#
 
#
 
#
Ред 24: Ред 23:
 
#
 
#
 
#
 
#
 +
# Бои
 +
# Типографија
 +
# Пропорција и распоред во простор
  
 
===  Предлог фотографии ===
 
===  Предлог фотографии ===

Последна преработка од 22:17, 17 октомври 2013

WebMakeArt

Курс во хаклаб за HTML/CSS/JS за почетници преку создавање на веб верзии на (10) уметнички слики.

Предложен формат

Три седмици со чаосви среда (2 ч), недела (4 ч.), со тоа што последниот час ќе биде во сабота на СподелиЗнаење кога би се правеле презентации.

Најмалку 9 луѓе за да може да се прават групи.

Цена 1200 мкд.

Курикулум

 1. вовед, структура на html, елементи... боја?
 2. html, слика, текст, фонтови?
 3. воведување на css
 4. Бои
 5. Типографија
 6. Пропорција и распоред во простор

Предлог фотографии

 1. Ад Рајнхарт http://www.moma.org/collection/object.php?object_id=78976
 2. Казмир Малевич http://www.tate.org.uk/art/research-publications/the-sublime/philip-shaw-kasimir-malevichs-black-square-r1141459
 3. Енди Ворхол http://www.tate.org.uk/art/artworks/warhol-marilyn-monroe-ar00319
 4. Пиет Мондријан http://www.moma.org/interactives/exhibitions/2010/online/#works/01/23
 5. Жан Арп http://www.moma.org/interactives/exhibitions/2010/online/#works/01/09
 6. Јутака Матсуава http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=4&template_id=1&sort_order=1
 7. Јосип Ваништа http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=71&template_id=1&sort_order=1
 8. Жан Арп http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=645&template_id=1&sort_order=1
 9. Тео ван Досерберг http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=915&template_id=1&sort_order=1
 10. Казмир Малевич http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=924&template_id=1&sort_order=1
 11. Елсворт Кели http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=1964&template_id=1&sort_order=1 и други негови http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3AAD%3AE%3A3048&page_number=2&template_id=6&sort_order=1
 12. Ден Флавин http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=2559&template_id=1&sort_order=1 и http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=2637&template_id=1&sort_order=1
 13. Ралф Хамфри http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=2560&template_id=1&sort_order=1
 14. Едвард Руша http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=2591&template_id=1&sort_order=1 и http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=2592&template_id=1&sort_order=1
 15. Franz Erhard Walther http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=2911&template_id=1&sort_order=1 и http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=2919&template_id=1&sort_order=1
 16. Роберт Бери http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=3052&template_id=1&sort_order=1
 17. Едвар Кихолц http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=3082&template_id=1&sort_order=1 и http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=3083&template_id=1&sort_order=1
 18. Мел Бохнер http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=3150&template_id=1&sort_order=1
 19. Хане Дарбовен http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=3159&template_id=1&sort_order=1 и http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=3160&template_id=1&sort_order=1
 20. Вилијам Левит http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=3178&template_id=1&sort_order=1

Сите други: http://www.moma.org/collection/browse_results.php?criteria=O%3ADE%3AI%3A3&page_number=20&template_id=6&sort_order=1&UC=

Идеја

https://webmaker.org/