Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/TODO“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
(нема разлика)

Преработка од 09:57, 27 септември 2009

Работи што треба да се направат за да го профункционираме Хаклаб-от

Основно

 • Име (Хаклаб е проектно име, ни треба официјално, а можеби и уште едно за пред институции)
 • Мото
 • Опис
 • Лого
 • Куќен ред

Инвентар

 • Маси
 • Столчиња
 • Mate-mat - автомат за пијалоци и грицки (можен начин за приход)
  • Чомбе - ова може да се обезбеди од некоја фирма, доаѓаат и го местат. наша „задача“ ќе биде да обезбедиме некој минимум приход ќе се распрашам и ќе пишам детали
 • Огласна табла (плута или бела табла за фломастери?)
 • Бела табла за презентации пишување и сл.
 • Платно за проекции (иако има ѕид кој може да се искористи за истото)
 • Грејно тело (плинска греалка?)

Опрема

 • Принтер (затребува)
 • Рутер и wifi аccess-point (се во едно или посебни)
 • Switch(еви)
 • Етернет кабли
 • платно за проекции (иако има ѕид кој може да се искористи за истото)
 • Интернет (ова спаѓа во инвентар или опрема?)

Web

 • посебна страна?
 • rss
 • календар (со .ics)

PR

можеби треба да размислиме и да го рекламираме местото малку, за таа цел ќе ни требаат:

 • флаери
 • постери
 • реклама на радио и телевизија :)