Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/mom-01-14-12“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 26: Ред 26:
 
* дежурниот да се грижи за пополнување на настаните за неговата недела, да контактира луѓе кои што би биле заинтересирани да презентираат - http://wiki.spodeli.org/Предлог_програма_за_СподелиЗнаење
 
* дежурниот да се грижи за пополнување на настаните за неговата недела, да контактира луѓе кои што би биле заинтересирани да презентираат - http://wiki.spodeli.org/Предлог_програма_за_СподелиЗнаење
  
*
+
- блог:
 +
 
 +
* за 2 недели ќе има блог - владан ќе пише мејл

Преработка од 17:37, 14 јануари 2012

- финансии:

  • да ги стаиме на сајт трајните налози од тутунска и алфа банка пополнети со примери - Миша
  • памфлети со кампања за донирање:

-- да се уреди текстот за донации на блогот и веб сајтот, се концентрираме на пари не на стар хардвер

-- основен текст за сите

-- посебен дел за активности (ГЛУПП, Програмирање, СЗ)

-- ако најдеме дизајнер да се напраат банери википедија лајк за донации - ufo ќе го пинга гоце

- мебел: иверка за полици и маси - божо ќе праша и ќе пише информација точна за цената (може да земе и профактура) - мора неделава

- цели:


- програма:

  • дежурства - да направиме да стига мејл/sms на сите дежурни преку google calendar
  • да се зголеми бројот на дежурни од редовните луѓе во хаклаб

- блог:

  • за 2 недели ќе има блог - владан ќе пише мејл