Разлика помеѓу преработките на „Шаблон:Одбрана статија“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 1: Ред 1:
''[http://www.slackware.com Слеквер] претсавува оперативен систем базиран на Линукс. ''
+
''Slackware претсавува оперативен систем базиран на Линукс.''
  
''Негов основач е [http://en.wikipedia.org/wiki/Patrick_Volkerding Patrick Volkerding], кој во 1993 ја вади првата верзија од една од најстарите (веројатно и најстарата) ГНУ/Линукс дистрибуции. Пред да започнете со користење на оваа дистрибуција, имајте ја на ум кратенката KISS, која сосема одговара на начинот на кој овој систем е дизајниран и функционира. Keep it simple, Stupid! Колку и да звучи претенциозно, едноставноста на Слеквер го прави се поуспешен во секоја негова следна верзија.''
+
''Негов основач е Patrick Volkerding, кој во 1993 ја вади првата верзија од една од најстарите (веројатно и најстарата) ГНУ/Линукс дистрибуции. Пред да започнете со користење на оваа дистрибуција, имајте ја на ум кратенката KISS, која сосема одговара на начинот на кој овој систем е дизајниран и функционира. Keep it simple, Stupid! Колку и да звучи претенциозно, едноставноста на Slackware го прави се поуспешен во секоја негова следна верзија.''  
  
 
[[Slackware|Цела содржина за Slackware]]
 
[[Slackware|Цела содржина за Slackware]]

Преработка од 18:52, 8 мај 2006

Slackware претсавува оперативен систем базиран на Линукс.

Негов основач е Patrick Volkerding, кој во 1993 ја вади првата верзија од една од најстарите (веројатно и најстарата) ГНУ/Линукс дистрибуции. Пред да започнете со користење на оваа дистрибуција, имајте ја на ум кратенката KISS, која сосема одговара на начинот на кој овој систем е дизајниран и функционира. Keep it simple, Stupid! Колку и да звучи претенциозно, едноставноста на Slackware го прави се поуспешен во секоја негова следна верзија.

Цела содржина за Slackware