Шаблон:Одбрана статија

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Слеквер претсавува оперативен систем базиран на Линукс.

Негов основач е [Volkerding], кој во 1993 ја вади првата верзија од една од најстарите (веројатно и најстарата) ГНУ/Линукс дистрибуции. Пред да започнете со користење на оваа дистрибуција, имајте ја на ум кратенката KISS, која сосема одговара на начинот на кој овој систем е дизајниран и функционира. Keep it simple, Stupid! Колку и да звучи претенциозно, едноставноста на Слеквер го прави се поуспешен во секоја негова следна верзија. Цела содржина за Slackware