Разлика помеѓу преработките на „2cmk-mom-11-03-2012“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(НСНД Штип (треба да потпишеме меморандум за соработка со универзитетот, чекаме инфо))
Ред 28: Ред 28:
 
==== НСНД Штип (треба да потпишеме меморандум за соработка со универзитетот, чекаме инфо) ====
 
==== НСНД Штип (треба да потпишеме меморандум за соработка со универзитетот, чекаме инфо) ====
  
==== НСНД Охрид (Да почнеме да размислуваме што и каде, може не е лошо месец, два порано да се поканат луѓето од Грција и Бугарија)
+
==== НСНД Охрид (Да почнеме да размислуваме што и каде, може не е лошо месец, два порано да се поканат луѓето од Грција и Бугарија) ====
 
* Владан ќе се распраша за простор (може да се види и со студентскиот дом, реновиран е и има вифи)
 
* Владан ќе се распраша за простор (може да се види и со студентскиот дом, реновиран е и има вифи)
 
* Арангел ќе прати мејл до бугарите и грците штом видиме дали се сите ок со датумот на НСНД листата
 
* Арангел ќе прати мејл до бугарите и грците штом видиме дали се сите ок со датумот на НСНД листата

Преработка од 21:06, 11 март 2012

Присутни членови: Новица, Дамјан, Александар, Арангел, Владан, Миша, Јованка, Игор, Божидар, Тамара;

Други: Марко

Соработка со Ајде Македонија

Користење на простор
draft правила - за било која организација што сака да користи простор во хаклаб
1. Хаклабот е слободен за користење секој ден кога има редовна програма (според распоредот);
2. Заинтересираната страна треба да го најави своето присуство 72 часа однапред за да се прилагодат активностите и за нив да се објави на интернет;
3. Заинтересираната страна треба да обезбеди одговорно лице за контакт;
4. Просторот по употребата треба да се врати во првобитна состојба;
5. Доколку се направат трошоци корисникот треба да ги надмири.
Помош за технички аспекти на нивната работа
Правење на некој софтвер за а 'social impact maping'

Соработка со ФИНКИ

Првата презентација да биде CV за Слободен софтвер Македонија; Да се промовира коцката.

Јованка да праша кога може да биде првото предавање.

Статус за конференцијата

НСНД Штип (треба да потпишеме меморандум за соработка со универзитетот, чекаме инфо)

НСНД Охрид (Да почнеме да размислуваме што и каде, може не е лошо месец, два порано да се поканат луѓето од Грција и Бугарија)

  • Владан ќе се распраша за простор (може да се види и со студентскиот дом, реновиран е и има вифи)
  • Арангел ќе прати мејл до бугарите и грците штом видиме дали се сите ок со датумот на НСНД листата

Изјаснување за апликацијата на Илин А. Петковски

Разно