NSND/2011/Штип

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Што ?

Традиционално (по втор пат) и оваа година ќе се одржи НСНД Штип 2011


Досега е договорено :

 • Дата - 2 и 3 Април т.е. првиот викенд во Април
 • Настанот ќе се одржува во просториите на факултетот за информатика во Штип - Предавална бр.1 (http://wikimapia.org/#lat=41.7369833&lon=22.191149&z=18&l=0&m=b)
 • Ќе се преспива во Штип (и ќе се јади пастрмајлија), смештај во Ваго, 900 денари од вечер + доручек

Програма

Како што се прави и друг пат, точната програма ќе ја составуваме на лице место. Сега за сега кој сака нека напише што сака да слуша.

Останато од НСНД Куманово :

· дистрибуирани социјални мрежи - Стама + Маки

· CouchDB


Програма

 борис +wordpress + javascript знае - све за web 
 Angleov PHP. 0.mk - OOP | споредби на бази
 Никола: C++ - web, PHP 
 Давид : све го интересира
 Боби: Grid, коха | SPARQL (rdf)
 Владан: C,C++,C# датабејз дизајн, sql, python | Erlang
 Виктор: хардвер, мрежи, android/мк-тастура | Linux
 Златко: системска администрација, Linux, Gnome-Shell vs Unity |

security на андроид

 Сандра: C++, C# | Erlang
 Љубица: | Erlang, систем администрација, биоинформатика
 Кире: C++, PHP, Џумла | Linux vs Linux, мрежи, системадминстација
 Драган: библиотека, Linux сервер инсталација, администрација
 Игор_Стама: Друпал 7 | web апликации, comet/longpoll
 Арангел: linux дистрибуции, package системи, pidgin otr, https

everywhere

 Иван: Oracle, Pl/Sql, систем администрација | web апликација, Java
 Ненад: c++, џумла | SQL, python
 Емил: електроника, pic, c++ | SQL 
 Aleks: C електроника, аvr, arduino, openstreetmap, osmocom.org | python