Акаунти за irclogger

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Поставување на некаков механизам за автентикација пред посета на http://irclogger.softver.org.mk. Irclogger-от е фино да го има, ама на некој можда не му се прави мерак муабетите да му бидат достапни за сите на интернет. Предлогот е луѓето што висат на #lugola да имаат акаунти и истите да се даваат по потреба.

Гласови:

+1 (atomic__) Update: Да ми се фатите за приватноста, буљаши :D
-1 дамјан (секој може, по сопствен избор, of-the-record муабетите да ги прави на #lugola-otr)
-1 стојанче (тие логови се чуваат за понатамошна референца, ако нешто не сакаш да кажеш јавно, pvt или ќути си.
И не смее да не бидат јавни муабетите, може да се стави правна напомена на логерот дека не смеат да се користат 
како докази за некои ствари, ама мора да се јавни! :) ) -1 (|igor_ поентата на irc каналот е да биде јавен форум за сите оние кои се сложиле да учествуваат во него, ИМ,
#lugola-otr мислам дека се доволни за оние на кои им треба привидна приватност) -1 ufo (Дебел иди лечи се имаш пвт). +1 новица - за да не биде атомик осамен глас. :)