Конференција XXXX

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Идеи за конференција околу слободен софтвер на есен

Конференција - brain storm:

Модули

 • Бизнис, Општество, Култура
 • Програмирање (Java, Python, Git, C, PHP ... LLVM)
 • Linux администрација, снаоѓање, апликации, grep/мреп, мултимедија

Предавачи

 • Можни keynote говорници?
  • John Maddog Hall ([1])
  • Mako Hill ?
 • Можни говорници со покана?
 • Отворен повик за говорници?
 • RMS :D

Трошоци / Буџет

 • авионски карти
 • сместување
 • свечена вечера за учесниците
 • хонорар за говорници?

Спонзори

 • ГЕНРЕПСОФТ ;-)
 • ИКТ комора (Ванчо)
 • Масит (Тони)
 • Т-ком
 • Оннет
 • Котизација?

Локација

 • Мала станица (200€ по коцка по ден)
 • МКЦ фросина
 • Холидеј ин
 • Палас
 • Работнички универзитет / КИЦ / ?

Инфраструктура

 • проектори + платно
 • озвучување
 • интернет + мрежни кабли? (колку метри кабел се планира? )
 • струја + продужни
 • превоз
 • вода, кафе, веџи сендвичи или ќебапчиња, и сл

Промоција

 • веб сајт
 • размена на банери
 • ТВ
 • радио

Соработка