Пакети за Fedora7

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

1) Федора 7 install и пакети (ако има update-ирани пакети не е лошо и тие да се стават - ако е можно ова)

2) македонскиот превод

3) кодеци и друг софтвер што секој федораш го доинсталира секогаш

4) евентауално, ако има место, OpenCD или subset кој ќе се auto-старта во windows. Имаме и custom OpenCD правено .. така да тоа ќе оди веројатно.

- А документација некаква? Dvd-то би го добивале почетници и би било добро да се направи една „компилација“ на македонска документација. Документите од undp смеат да се користат, не? Страници од викито конвертирани во pdf или odt формат... (ова е предлог, затоа не го ставив под број 5 :))