ПоЛугола:Десктоп тим

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Правила за тимовите:

 • Сите пишуваат на различна тема иако областа може да е иста (пр. двајца за Fedora Linux, едниот за Tomcat, другиот за MySQL)
 • Секоја содржина мора да има повеќе од 500 зборови;
 • Може да се преведуваат од друг јазик само ако оригиналот е лиценциран под GNU Free documentation license или Creative Commons - Attr-SA лиценца.
 • Што поописен преглед на содржината со препорачани слики од екран.

Десктоп тим

Членови (по име/никнејм) и ID

опис:

 • Димитар Талевски/dte - ID: 207
 • Томе Бошевски/Teddy - ID: 123
 • Марко Дода/maki_d - ID: 321
 • Наум Костовски/Buttbeard - ID: 111

Кој која дистрибуција ја опфаќа

опис:

 • Ubuntu Linux/207 & 123
 • Arch Linux/321
 • Slackware/111


Теми/содржини

опис:

 • Инсталација на Ubuntu/207
 • MythTV и mpd под Arch Linux/321

пр.

 • Вовед во Archlinux
 • Конфигурирање на Tomcat под Ubuntu Linux

Освоени поени

опис:

 • се ажурираат/надоградуваат во зависност од напишаните содржини

Содржини

опис:

 • врски до содржините на Викито (содржините се именуваат во зависност од нивниот тип, исто како и претходно објавените содржини, пр. Упатство:, OLPC: ..итн.)