Проблеми и потреби на МК l10n тимови

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Внесете ги проблемите и потребите на македонските локализациски тимови


Тим Мозила

Проблеми: луѓе

Потреби: луѓе


Тим ОпенОфис

Проблеми:


Потреби:

Општо

Треба да се направи нов речник во кој внесувањето на нови зборови ќе биде многу полесно и побрзо, бидејќи моментално на викито, треба многу време за да се стават нови зборови и се губи многу време за тоа. Нешто како апликација (веб) за ставање на англиски збор, негов превод на македонски и потоа кога ќе се додај да се подреди автоматски по азбучен редослед. Може и да има опција за пребарување, ова би било ако не се сите зборови на една страна, како што се сега на викито. Додавав јас некои зборови од тоа што преведував и што го немаше на викито, ама поради веќе наведените причини повеќе не го правам тоа.