СиТ2.0:Linux кернелот

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На 25 август - недела 1991, во 20:57:08 GMT Линус Бенедикт Торвалдс на групата comp.os.minix го објави своето хоби:

Здраво на сите кои користат minix -

Правам (слободен/бесплатен) оперативен систем (како хоби, нема да биде голем и професионален како gnu) за 386(486) AT клонови. Работам на него од април и веќе станува готов.

http://www.linux.org/people/linus_post.html