Упатство:Како да организираш конференција за печат

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
  1. Смисли за што ќе биде конференција за печат - која е темата?
  2. Контактирај со НВО инфоценатар, кажи им што сакаш да правиш, прашај ги за мислење кога да биде настанот.
  3. Извести ги ако ти треба интернет, проектор, печатени материјали и друго.
  4. Спреми некакви материјали за новинарите. Направи барем една копија на хартија, во НВО инфоцентар може да ги ископираат.
  5. Пристигни на место на настанот најмалку 15 минути пред почетокот.
  6. Прашај ги новинарите дали знаат за слободен софтвер и сл. Ако не знаат почни убаво да објаснуваш од почеток.
  7. Прашај ги дали да ги додадеш во newsletter.