Хаклаб/Инфраструктура

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

TODO: https://wiki.raumzeitlabor.de/wiki/Kategorie:Projekt#Infrastruktur

Инфраструктурата во Хаклаб.

Кујна

Фрижидер

Kujna-frizhider.jpg
Производител Горење
Тип n/a
Опис Живеалиште на пингвинот, плус за чување ладни работи.
Статус OK

Кафе/Чај

Kujna-kafemat-bokal.jpg
Производител Neo
Тип n/a
Опис Бокал за вриење вода и кафемат за филтер кафе
Статус OK

Чаши/Филџан

Kika-chashi.jpg
Производител anaris
Тип n/a
Опис Брендирани чаши и филџани со КИКА и логото.
Статус OK

Мрежа

Рутер

Brok.jpg
Производител Hewlett-Packard
Тип HP dx2000
Опис Хаклаб/Мрежа/Brok
Статус OK

Wifi

Tplink.jpg
Производител TP-Link
Тип TL-WR1043ND
Опис ssid: KIKA + принт сервер со авахи... Хаклаб/Мрежа/wr1043nd
Статус OK

Switch

Dell-powerconnect-2724.jpg
Производител Dell
Тип Powerconnect 2724
Опис 24 портен гигабит свич
Статус OK

Печатар

Samsung-ml2160.jpg
Производител Samsung
Тип ML2160
Опис Мрежен ласерски печатар за плочки и разно. Го наоѓаш преку avahi во локална мрежа.
Статус OK

Мебел

Библиотека

Biblioteka.jpg
Производител Хаклаб
Тип Иверка
Опис Полици за книги. Книгите на [1]
Статус OK

Полици за ел. компоненти

Polici-el-komponenti.jpg
Производител Хаклаб
Тип Иверка
Опис Полици за ел. компоненти.
Статус OK

Менаџирање кабли

Menadzhiranje-kabli.jpg
Производител Хаклаб
Тип тоалетни
Опис Кутии за чување кабли
Статус OK

Инструменти за мерење

Осцилоскоп

Osciloskop.jpg
Производител Hitachi
Тип V660
Опис
Статус OK

Мултимер 1

Multimer1.jpg
Производител Toledo
Тип TММХ-930
Опис
Статус OK

Мултимер 2

Multimer2.jpg
Производител Непознат
Тип DT-830B
Опис
Статус Нема батерија

Генератори

Напонски генератор

FluxCapacitor.jpg
Производител ИЗДЕЛАНО В КИКА
Тип Самоделски
Опис Максимален напон = 28 волти, до 1 Ампер - https://wiki.spodeli.org/Хаклаб/Проекти/FluxCapacitor
Статус OK

Нaпојување за Ардуино, RPI, мобилни

Arduino RPI напојување.jpg
Производител ИЗДЕЛАНО В КИКА
Тип Самоделски
Опис 5V (max 2,5А) напојување со УСБ приклучоци за ардуино, RPI, мобилни на масата во Општата соба.
Статус OK

Алат

Лемна дувалка

Duvalka-zd-939l.jpg
Производител Zhongd
Тип ZD-939L
Опис Hot Air SMD rework Station with LCD
Статус OK

Лемилица 1

Lemilica-iskra2.jpg
Производител Iskra
Тип THS11
Опис Лемилица со регулација на температура
Статус OK

Лемилица 2

Lemilica-iskra3.jpg
Производител Iskra
Тип n/a
Опис
Статус OK

Лупа

Lupa.jpg
Производител Непознат
Тип Непознат
Опис Лупа со држачи за лемење
Статус OK

Пиштол за течна пластика

Hotglue-gun.png
Производител Непознат
Тип Непознат
Опис Пуштол за течна пластика
Статус Експлодира

Рачен алат

Alat.jpg
Производител Разно
Тип Рачен алат
Опис Разно алат
Статус OK

Бормашина

Бормашина.jpg
Производител Raider.bg
Тип Power tools
Опис Raider.bg бормашина 550W max 13mmm бургија
Статус OK

Убодна пила

Убоднапила.jpg
Производител Ergotools
Тип Power tools
Опис Убодна пила Ergotools Pattfield E-PST 800L
Статус OK