Хаклаб/Мониторинг

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Досега тестиравме opsview, се обидуваме да го напраиме да ни работат сите service проверки преку SNMP.

http://noc.spodeli.org

Инсталација

http://docs.opsview.com/doku.php?id=opsview3.0:debian-installation