Хаклаб/Проекти/Програмски јазици

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Евиденција за активности во терминот за програмски јазици

Програмски јазици (12.01.2012, 19 - 21 часот)

  • Презентација на хардверскиот дизајн на LED коцката и API-то за визуелизација.
  • Datarecovery на партицијата со расипан ext4 (~40GB), спасени сите податоци.
  • Root на HTC Desire и инсталација на Custom community ROM.

Програмски јазици (19.01.2012, 19 - 21 часот)

  • презентација на Pyparsing http://pyparsing.wikispaces.com/Introduction
  • колаборативно програмирање на парсер за парсирање на лог датотеки од apache 2.0 access log

Програмски јазици (26.01.2012, 19 - 21 часот)

  • Презентација на развој за Empathy и GTK
  • Гледање на видео од PyCon 2011 - Advanced Network Architectures With ZeroMQ

Програмски јазици (9.02.2012, 19 - 21 часот)

  • Направивме македонска тастатура за maliit - статусот може да се види на gitorious
  • Дебатиравме за EventSource (т.е. Server-sent events) преку мало демо во Python
  • Анализата на податоците за буџетот на Р.М. имаше мал напредок