Хаклаб/Проекти/Сподели знаење

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Сподели знаење (14.01.2012, 12 - 18 часот)

Сподели знаење (21.01.2012, 12 - 18 часот)

  • Миграција и конфигурација на WSGI апликации на webfaction, http://convertor.ot.mk
  • Инсталација на Убунту GNU/Linux 10.4.3 на Asus 1001AH нетбук, проблемот со wifi RT3090 се разрешува со инсталација на нов кернел 3.0.15 за Lucid Lynx 10.4.3
  • Дискусија за Trinity MMOrpg Framework http://www.trinitycore.org/

Сподели знаење (28.01.2012, 12 - 18 часот)

  • Разгледување на ВЕБ 2.0 сервиси за архивирање на фотографии
  • Open Economics HackDay