2cmk-mom-01-04-2012

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Присутни членови: Новица, Дамјан, Александар, Игор, Арангел, Тамара, Божидар, Владан

Отсутни членови: Јованка, Миша

Прикажување на филмови во Кинотека

  • од 4ти до 9ти мај ќе се прикажуваат филмови во кинотека
  • Новица ќе објави текст на сајт кој што можеме да го споделуваме
  • Божо и Стама ќе ги искенираат документите од архивата и ќе ги спремат во електронска форма за прикажување на настаните (на платно со нашиот проектор)
  • да се предложи image viewer програма за slide-show
  • рокот е до 10ти април, ако некој има било каква идеја и сака да одржи некакаква презентација или било каква друга активност во периодот мора да се пријави пред 10ти

Промотивни материјали

  • да се поправи дизајнот за флаерот според досегашните забелешки + да се стаи мапа од OSM - Владан
  • да се направи дизајн за налепници за кика и 2с.мк - http://slobodensoftver.org.mk/files/garland_2s.mk_logo_0.png или http://fc01.deviantart.net/fs5/i/2004/345/9/a/Open_Source__brown_yellow__by_FlavrSavr.jpg - за КИКА од логото
  • да се земе понуда за печатење на флаери и налепници
  • треба да се доработи памфлетот за 2с.мк за да се испечати пред настаните во Кинотека (може и ова да се преведе: http://piratepad.net/iYf11hn1Pr) - Миша (или било кој друг ако не може Миша)
  • да се побара спонзорство за печатење на флаери и стикери (веднаш) - Тамара