Conference-Kit

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Идејата за conference kit е да се документираат сите алатки кои треба да бидат достапни за посетителите на една конференција. Во ова не спаѓаат алатките потребни за предавањата (кои се очигледни), туку разни алатки потребни за полесно снаоѓање на конференцијата кога сме веќе таму.

- flickr/twitter/identi.ca tag испечатен на листови
- live-stream агрегатор на горните
- agenda календар во .html и .ics формат
- sms нотификации (за тие што не го импортирале .ics-от во GoogleCalendar)
- irc/jabber конференциски канал (по можност обединет) - некој да го следи од логистика
- q-code испечатен на листови со url до единствен ресурс
- голем екран на кој тече live-stream-от и агендата наизменично
- мобилна верзија на сѐ
- drinks and snacks (можда скапо, али ако имаш кредит 3 парчиња по sms/мобилен број?)