GNOME3 Release Party

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Време и место

Забавата по повод објавувањето на GNOME 3 ќе се случи на 6ти април (среда) во Хаклабот КИКА.

Организатори

[Слободен софтвер Македонија] и [Хаклаб КИКА]

Идеи за презентации

  • може да инсталираме GNOME 3 на некој понов компјутер или лаптоп за да можат да го пробуваат луѓето што ќе дојдат
  • презентација за можностите на GNOME 3 (не повеќе од 10 мин)
  • кратка how to get involved презентација (5 мин)

Пријавете се за било која од овие 3 работи.


Како да стигнете до КИКА:

Kika.png


Контакт

Доколку сте заинтересирани да се вклучите и да помогнете во организацијата испратете порака на arangel ет slobodensoftver org mk