Konversation

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Konversation 1.0.1

Konversation е Internet Relay Chat (IRC) клиент за KDE. Konversation е моментално оддржуван од дополнителниот (extragear) модул на KDE, што значи дека неговиот развоен циклус е различен од тој на KDE.

Последна стабилна верзија на Konversation е 1.0.1.

Својства

Некои од својствата на Konversation се:

 • Интеграција со Konsole (користејќи ја KPart технологијата)
 • Интеракција со KAddressBook
 • Темабилни икони
 • Алиас систем за скрипти
 • OSD ( информации на екранот )
 • обележувачи за сервери и канали
 • Поддршка за Blowfish
 • Поддршка за IPv6
 • UTF-8 енкодирање
 • Конектирање со повеќе сервери во исто време
 • SSL
 • Скриптабилност со користење на shell scripts
 • Корисни скрипти

Надворешни Врски