NEXTc3

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Автостоперски водич за Chaos Communication Congress

Опрема:

- не тргај со претпоставка дека некој друг ќе носи било што, вклучувајќи:

 • мрежни кабли,
 • продолжни кабли,
 • usb кабли (the more the merrier),
 • слушалки,
 • свич и ако имате воки токи.


Облека:

- Моментално е -10, кога почна конгресот беше -12, ден пред тоа -14. Ладно е у ПИЧКУ МАТЕР. Доаѓате од топла земја, Германциве се навикнати за -30, децата ги шетаат у зима без шал. Ќе паднете болни и нема да преживеете без :

 • ѕиври,
 • дебели волнени чорапи или дупли обични чорапи,
 • капа,
 • шал,
 • ракавици,
 • факинг скафандер ако имате.