Podcast миграција

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

На stopanot.spodeli.org веќе имаше wordpress инсталација со подкастинг плагин, па за миграција само го импортирав rss фидот од podcast.spodeli.org. После рачно ја пополнив содржината што фали и mp3 фајловите од podcast.spodeli.org/media ги префрлив во stopanot.spodeli.org/wp-content/upload/media за да може wordpress инсталацијата да ги чита. Сега останува уште да се назначи podcast.spodeli.org кон wordpress инсталацијата во stopanot.spodeli.org