RMS интро

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Почитувани пријатели,

Сакам од името на Слободен софтвер Македонија да ви посакам добредојде на овој несекојдневен настан. (ни претставува особено задовоство што ве гледаме во толку голем број)

Слободен софтвер Македонија е основана во 2002 година, неуморно го промовиравме слободниот софтвер и слободната култура изминативе 8 години, понекогаш бевме на браникот на слободата понекогаш дури и од другата страна на естаблишментот.

Нашата борба доби смисла со настанов кој што се случува вечерва, нам ни требаат пријатели кои ја разбираат благородната идеја за слободниот софтвер и проблемот со неприменливата легислатива за регулирање на авторските права. Затоа без да оддолжуваме повеќе од потребното, имаме чест во рамките на проектот „Национална политика за слободен софтвер“ во организација на Слободен софтвер Македонија, поддржан од Фондацијата Метаморфозис и ФИООМ, во соработка со Министерството за информатичко општество да Ви го претставивме човекот кој успеа да го исхакира законот за авторски права, авторот на проектот ГНУ и Општата јавна лиценца ГПЛ.

Господинот Ричард Сталман.

Ричард you have the floor, make us understand.