SFD2008/Диск

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

По повод денот на слободен софтвер оваа година (2008) „Слободен софтвер Македонија“ спреми и диск со слободен софтвер и друга слободна содржина. На дискот ќе најдете:

  • Ubuntu SFD08, целосна GNU/Linux дистрибуција базирана на Ubuntu 8.04.1 LTS, надградена со последните подобрувања, спремна за пуштање музика, гледање филмови и сурфање на интернет. Ubuntu SFD08 може да се инсталира на компјутерот или може да се користи како живо ЦД, т.е. да се користи без инсталирање на компјутерот со тоа што компјутерот ќе го подигнете од ЦД-то.
  • Слободен софтвер за Windows, на дискот ги имате програмите Firefox, Thunderbird, OpenOffice, smplayer, Blender, 7Zip и други корисни алатки (во папката SFD2008\Софтвер\)
  • „Steal this film“ 1 и 2, на дискот ќе ги најдете и двата дела на филмот Steal this film во кој се зборува за ......(папка SFD2008\Филмови\)
  • Галерија со дела од уметниците кои ни помогнаа да ја организираме прославата на денот на плоштадот во Скопје (папка SFD2008\Галерии\)