Разлика помеѓу преработките на „Главна страница“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Категории)
(Категории)
Ред 43: Ред 43:
 
* [[Проблеми и решенија]] - често пројавени проблеми и решенија
 
* [[Проблеми и решенија]] - често пројавени проблеми и решенија
 
* [[ЧПП]] - често поставувани прашања
 
* [[ЧПП]] - често поставувани прашања
* [[Помош:Contents]] - помош за работа со овој Вики сајт
+
* [[Помош:Contents|Помош за работа со Вики]] - помош за работа со „Вики за слободен софтвер“
 
|}
 
|}

Преработка од 19:19, 19 мај 2007

Вики за слободен софтвер!

Ова Вики има една единствена цел. Собирање на информации и знаење од областа на слободниот софтвер, од корисници, пропагатори, администратори и сл. Досега одзивот е задоволителен. Тимот што стои зад ова Вики ви е на располагање за разгледување на вашите идеи и предлози. Доколку користите слободен софтвер сигурно знаете колку значи помошта од другите при разбирањето на целата филозофија и принципите на работа на истиот. Помогнете им на другите, испратете содржина за помош со што викиво ќе стане средиште и главна база на знаења од оваа гранка на информатичката технологија.

Викито за слободен софтвер започна со работа на 7 април 2006, и досега има 308 статии.

Доколку сте нов во светот на Вики, Ви препорачуваме да го прочитате упатството кое може да ви помогне да ја разберете целата философија на Вики заедниците и како да ги користите Вики софтверите.

Ако сте понапреден корисник на Вики софтвер, тогаш ви препорачуваме да го прочитате упатството (на англиски јазик) за употреба на синтаксата на Вики софтверот кој што ние го користиме.

Категории

height=48px Компании и организации
Компании кои го помагаат движењето и организации за промоција на слободен софтвер
height=32px Слободна култура
Поткатегории и дополнителни содржини за слободна култура
height=48px Програмирање
Поткатегории и содржини за програмирање
height=48px Локализација
Помошна документација за локализација на софтвер
height=48px Помош
Помошни содржини