Едно лето/WebConvert: Разлика помеѓу преработките

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Нема опис на уредувањето
Ред 2: Ред 2:


== Опис ==
== Опис ==
(Ова е повеќе Java, меѓутоа веб фронтендот може да биде и друг јазик што работи на JVM. Идејата е да се деплојува/инсталира лесно.) Веб базирана дигитална библиотека со подршка за конвертирање електронски документи во различни формати, вклучувајќи и .mobi. Нешто слично на calibre. Со тоа што ќе има подршка за full text search низ содржините и автоматско класифицирање - тагување.
Бидејќи е пообемен проект, еден студент би работел на еден дел од системот, пример пребарување и класификација, или веб фронтенд итн.


== Project creator ==
== Project creator ==

Преработка од 20:36, 28 април 2011

Име на Проект

Опис

(Ова е повеќе Java, меѓутоа веб фронтендот може да биде и друг јазик што работи на JVM. Идејата е да се деплојува/инсталира лесно.) Веб базирана дигитална библиотека со подршка за конвертирање електронски документи во различни формати, вклучувајќи и .mobi. Нешто слично на calibre. Со тоа што ќе има подршка за full text search низ содржините и автоматско класифицирање - тагување.

Бидејќи е пообемен проект, еден студент би работел на еден дел од системот, пример пребарување и класификација, или веб фронтенд итн.

Project creator

Васил Вангеловски

Contributors

Потребни предзнања

Технологии со кој ќе се запознаат програмерите

Пријавени Студенти