Емисија

Од Сподели wiki
Преработка од 17:40, 1 октомври 2011; направена од АрангелАнгов (разговор | придонеси) (Создадена страница со: Опис некако: емисијата ќе се занимава со промовирање на музика која е издадена под не...)
(разл) ← Претходна преработка | Последна преработка (разл) | Следна преработка → (разл)
Прејди на: содржини, барај

Опис некако: емисијата ќе се занимава со промовирање на музика која е издадена под некој од алтернативните модели на авторски права (како што е CreativeCommons), еден директориум на таква музика е jamendo.com, и музика која што според издавачката индустрија е просто нелегална (на пример, сивиот албум на DJ Danger Mouse http://en.wikipedia.org/wiki/Grey_album).

Oсвен промоцијата на вакви артисти, емисијата би пренесувала информации за актуелностите во музичката индустрија (и филмската) и авторските права, би промовирала македонски автори на книги и видео што издаваат под овие лиценци, а ако такво нешто заживее, и локални музички автори.

Покрај овие музички активности, се надеваме дека емисијата ќе создаде присутност на темата помеѓу публика за која можеби овие теми се нови, но сеедно значајни поради вообичаениот peer-2-peer начин на снабдување со музика во земјава. --


Предлози за името

  • песната стопан нема
  • пиратите од скопската котлина