Разлика помеѓу преработките на „Идејник“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
 
Ред 3: Ред 3:
До сега тука има:
До сега тука има:


*[[Идејник/Истражувања | Некои идеи за истражувања]] што би сакал да ги направам, да помогнам други да ги направат или барем да ги прочитам кога ќе ги направи некој. :-)
=== Things to make and do ===
*[[Идејник/Студенти | Студентски проблеми]]
*[[Идејник/Истражувања | Некои идеи за истражувања]] што би сакал да ги направам, да помогнам други да ги направат или барем да ги прочитам кога ќе ги направи некој друг. :-)
*[[Идејник/skopyeah | Андроид апликација + веб сервис за граѓански коментар на Скопје 2014]] -- We are building this. :-)
*[[Идејник/Web2mk | Идеи за локална употреба на Web 2.0 сервиси]]
*[[Идејник/Web2mk | Идеи за локална употреба на Web 2.0 сервиси]]
*[[Идејник/CodePoetry | Code is poetry - Poetry is code]] (someone did this in a way: http://www.radiomof.mk/blog-programerite-peat-kod-za-merak-i-dusha/)
*[[Идејник/MuseumOfFailedStartups | Изложба за неуспешните македонски (ИТ) start-up-и]]
*[[Идејник/pio | Периферија за интернет и општество]]
=== Notes and blobs ===
*[[Идејник/Esoc09 | Белешки за презентација на конференција Е-општество 2009: Јас, Медиум]]
*[[Идејник/Esoc09 | Белешки за презентација на конференција Е-општество 2009: Јас, Медиум]]
*[[Идејник/CodePoetry | Code is poetry - Poetry is code]]
*[[Идејник/pio | Периферија за интернет и општество]]
*[[Идејник/UberMorgen | Ubermorgne работилница ЕвроБалкан 20-21.10.2010]]
*[[Идејник/UberMorgen | Ubermorgne работилница ЕвроБалкан 20-21.10.2010]]
*[[Идејник/skopyeah | Андроид апликација + веб сервис за граѓански коментар на Скопје 2014]]
*[[Идејник/Студенти | Студентски проблеми]]
*[[Идејник/MuseumOfFailedStartups | Изложба за неуспешните македонски (ИТ) start-up-и]]
*[[Идејник/ЈавенДомен | Јавниот домен помеѓу авторските права и слободата на говорот]]
*[[Идејник/ЈавенДомен | Јавниот домен помеѓу авторските права и слободата на говорот]]
*Идеи за заедницата:
*Идеи за заедницата:

Последна преработка од 08:20, 10 октомври 2014

Ова е вики страница на Новица. Тука запишувам некои случајни и неслучајни идеи, за кои сметам дека не се баш добар материјал за блог, т.е. не се доволно изработени, рафинирани или слично.

До сега тука има:

Things to make and do

Notes and blobs