Разлика помеѓу преработките на „ПредавањаФинки“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(референци)
Ред 16: Ред 16:
 
#хаклаб, концепт на community driven центар за истражување и развој
 
#хаклаб, концепт на community driven центар за истражување и развој
 
#единствено што многу ги интересира и сакаат пообемна презентација е лед коцката како е направена и како е испрограмирана... другото од нас зависи
 
#единствено што многу ги интересира и сакаат пообемна презентација е лед коцката како е направена и како е испрограмирана... другото од нас зависи
 
+
#вовед во GNU/Linux систем администрација (LPI style)
  
 
== референци ==
 
== референци ==

Преработка од 12:04, 20 октомври 2012

Скица за летен семестар 2012 година

Првото предавање ќе се одрижи од 19 - 23 март - општо за слободен софтвер Можни следни 4 предавања: 2. историја на авторски права; 3. хакерска етика 4. учество во заедницата 5. лед коцка.


 1. Слободен софтвер технички и социо економски аспекти на слободен софтвер
 2. слободен софтвер во образование
 3. авторски права во дигиталното доба
 4. отворениот Интернет
 5. семантички веб
 6. слободен хардвер ардуино и лед коцката како пример
 7. хакерска етика, хакирање и историски и технички осврт на хакот
 8. учество и придонес во зедницата и развој на слободен софтвер во голем проект за слободен софтвер (гноме, и проектот гноме за жени)
 9. open data концепт и градење на јавни сервиси од заедницата за заедницата
 10. хаклаб, концепт на community driven центар за истражување и развој
 11. единствено што многу ги интересира и сакаат пообемна презентација е лед коцката како е направена и како е испрограмирана... другото од нас зависи
 12. вовед во GNU/Linux систем администрација (LPI style)

референци

http://uscpwned.blogspot.com/2007/01/syllabus.html

https://wiki.ubuntu.com/flosscom

http://docencia.etsit.urjc.es/moodle/course/view.php?id=82

http://mozilla.libresoft.es/index.html

http://flosshub.org/