Хаклаб/ДаСеКупи

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Што фали во Хаклаб (некој да го купи и да го донира):

Алат

DSO.jpg

Електроника

  • Jumper кабли машко/женски, женско/женски
  • Jumper ленти женско/женски
  • 8 пински DIL конектори за DS1621
  • DIL конектори - како адаптери за мали чипови за да може да се врзат на протоборд (TSSOP-to-DIL)
  • BNC Oscilloscope Probe - 100MHZ
  • microUSB женски конектори

Мултимедија

  • DVI<->HDMI конвертор за да може Rpi да се врзува на монитор

Разно

  • Црно бел принтер за плочки