Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Дежурства“

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ред 158: Ред 158:
| 24/2011
| 24/2011
| 12.06.2011 - 18.06.2011  
| 12.06.2011 - 18.06.2011  
|
| Во последен момент ме заглавија нешто, ќе можам во наредиве 2 недели јас да сум
|-
|-
| 21
| 21

Преработка од 22:04, 13 јуни 2011

Општо

 • дежурен може да биде секој член на хаклабот
 • дежурниот треба да го одржува редот во хаклабот
 • дежурниот е одговорен за се што се случува во хаклабот
 • дежурствата траат по една недела, а дежурниот мора да е присутен на сите настани таа недела
 • доколку дежурниот не може да присуствува на некој настан, треба да си најде замена
 • лицето што ќе го заменува дежурниот, исто така мора да е член на хаклабот
 • размената на клучеви и друга опрема се врши помеѓу тековниот и следниот дежурен без да се замараат останатите членови


Одговорности на дежурниот

 • На blog.spodeli.org да ги објавува најавите за настаните
 • да се отвори навреме хаклабот (без разлика колку настани има во неделата)
 • да се донесе проектор
 • да се твитне дека е отворен #skopjehacklab
 • да се напраи кафето
 • да се затвори хаклабот
 • да се собере проектор и да се предаде на следниот дежурен
 • хаклабот да се остави во првобитната состојба

Листа на членови пријавени за дежурства

 1. Дамјан Георгиевски
 2. Јован Костовски (Чомбе)
 3. Владан Поповиќ
 4. Александар Лазаров
 5. Арангел Ангов
 6. Георги Станојевски
 7. Сашо Андријески
 8. Игор Стаматовски
 9. Далибор Насевиќ

Распоред на дежурства

Ред бр. Дежурен Недела [бр. на недела / година] Датум [од - до] Забелешка
1 Дамјан 5/2011 31.01.2011 - 06.02.2011
2 Чомбе 6/2011 07.02.2011 - 13.02.2011
3 Владан 7/2011 14.02.2011 - 20.02.2011
4 Алекс Владан 8/2011 21.02.2011 - 27.02.2011
5 EVN http://www.evn.com.mk/ 9/2011 28.02.2011 - 06.03.2011
6 EVN (http://www.evn.com.mk/) 10/2011 07.03.2011 - 13.03.2011
7 Уфо 11/2011 14.03.2011 - 20.03.2011
8 Глиша 12/2011 21.03.2011 - 27.03.2011
9 Стама 13/2011 28.03.2011 - 3.04.2011
10 Сашо 14/2011 04.04.2011 - 10.04.2011
11 Мите 15/2011 11.04.2011 - 17.04.2011
12 Дамјан 16/2011 18.03.2011 - 24.04.2011
13 Чомбе 17/2011 25.04.2011 - 01.05.2011
14 Владан 18/2011 02.05.2011 - 08.05.2011
15 Далибор 19/2011 09.05.2011 - 15.05.2011
16 Уфо 20/2011 16.05.2011 - 22.05.2011
17 Глиша 21/2011 23.05.2011 - 29.05.2011
18 Стама 22/2011 30.05.2011 - 4.06.2011
19 Дамјан 23/2011 05.06.2011 - 11.06.2011 Swap направен со 20-ска
20 Мите 24/2011 12.06.2011 - 18.06.2011 Во последен момент ме заглавија нешто, ќе можам во наредиве 2 недели јас да сум
21 Сашо 25/2011 19.06.2011 - 25.06.2011