Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Курсеви“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Создадена страница со: Internet of things 101 Мини курс за користење и програмирање на Arduino за почетници Времетраењ...)
 
Ред 1: Ред 1:
Internet of things  101
+
 
 +
== Internet of things  101 ==
  
 
Мини курс за користење и програмирање на Arduino за почетници
 
Мини курс за користење и програмирање на Arduino за почетници
Ред 8: Ред 9:
  
 
Програма:
 
Програма:
Ден прв 16 октомври 2012
+
 
 +
== Ден прв 16 октомври 2012 ==
 +
 
 
     - Што е интернет на стварите ?
 
     - Што е интернет на стварите ?
 
     - Што е ардуино и како да го користам
 
     - Што е ардуино и како да го користам
Ред 15: Ред 18:
 
         - Мериме (температура, број на уреди)
 
         - Мериме (температура, број на уреди)
 
         - Контрола (Клима уред, печка)
 
         - Контрола (Клима уред, печка)
Ден втор 17 октомври 2012
+
 
 +
== Ден втор 17 октомври 2012 ==
 +
 
 
     - Ардуино + протоборд + диода
 
     - Ардуино + протоборд + диода
 
     - Ардуино програмирање (IDE)
 
     - Ардуино програмирање (IDE)
 
     - Свети, Мери, Трепкај
 
     - Свети, Мери, Трепкај
Комплетче за курсот: вредност 1200 денари
+
 
 +
== Комплетче за курсот ==
 +
 
 +
вредност 1200 денари
 
- Ардуино еден
 
- Ардуино еден
 
- УСБ Кабел
 
- УСБ Кабел

Преработка од 18:52, 15 септември 2012

Internet of things 101

Мини курс за користење и програмирање на Arduino за почетници

Времетраење 4 часа по 45 минунти, цена 55 евра

Што се добива: Ардуино + Бредборд + ледици + жички

Програма:

Ден прв 16 октомври 2012

  - Што е интернет на стварите ?
  - Што е ардуино и како да го користам
  - Како да го „натерам“ ардуиното да прави работи за мене
    - ЛЕД Коцка
    - Мериме (температура, број на уреди)
    - Контрола (Клима уред, печка)

Ден втор 17 октомври 2012

  - Ардуино + протоборд + диода
  - Ардуино програмирање (IDE)
  - Свети, Мери, Трепкај

Комплетче за курсот

вредност 1200 денари

- Ардуино еден - УСБ Кабел - Бредборд - 10 Диоди - 1 Температурен сензор - Кабли

Цена на целиот курс 3500 денари, цена на курсот без комплетче 2300

Курсот ќе го држи авторот на LED Коцката во КИКА Александар Лазаров