Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Курсеви“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Целосно избришана страница)
 
Ред 1: Ред 1:
  
== Internet of things  101 ==
 
 
Мини курс за користење и програмирање на Arduino за почетници
 
 
Времетраење 4 часа по 45 минунти, цена 55 евра
 
 
Што се добива: Ардуино + Бредборд + ледици + жички
 
 
Поради просторни можности, максимум 10 слушатели може да учествуваат на курсот. Доколку има интерес за повеќе може да се организира уште дополнителни термини.
 
 
Програма:
 
 
== Ден прв 16 октомври 2012 ==
 
 
    - Што е интернет на стварите ?
 
    - Што е ардуино и како да го користам
 
    - Како да го „натерам“ ардуиното да прави работи за мене
 
        - ЛЕД Коцка
 
        - Мериме (температура, број на уреди)
 
        - Контрола (Клима уред, печка)
 
 
== Ден втор 17 октомври 2012 ==
 
 
    - Ардуино + протоборд + диода
 
    - Ардуино програмирање (IDE)
 
    - Свети, Мери, Трепкај
 
 
== Комплетче за курсот ==
 
 
вредност 1200 денари
 
- Ардуино еден
 
- УСБ Кабел
 
- Бредборд
 
- 10 Диоди
 
- 1 Температурен сензор
 
- Кабли
 
 
Цена на целиот курс 3500 денари, цена на курсот без комплетче 2300
 
 
== Пријава ==
 
 
Рокот за пријавување е 1ви Октомври. Може да се пријавите на линкот подолу :
 
 
http://0.mk/arduino-prijava
 
 
== Распределба на средствата ==
 
 
300 денари = Хаклаб Кика
 
 
2000 = Предавач
 
 
Курсот ќе го држи авторот на LED Коцката во КИКА Александар Лазаров
 
 
<gallery>
 
Податотека:Cube1.jpg
 
Податотека:ArduinoLCD_finished-1024x768.jpg
 
Податотека:Arduino-web-server2.jpg
 
Податотека:Robotshop-rover-arduino-tank-kit.jpg
 
Податотека:Puff_arduino_robot_finds_fire_blows_it_out_2.jpg
 
Податотека:Arduino-uno-mega2560-box.jpg
 
Податотека:ArduinoMiniAndNGBreadboardPhoto.jpg
 
Податотека:Temp-network.jpg
 
Податотека:Led-display.jpg
 
</gallery>
 

Последна преработка од 16:59, 16 септември 2012