Разлика помеѓу преработките на „Хаклаб/Статус“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Создадена страница со: thumb|right|On/Off thumb|right|ел. коло е ова Стави...)
(нема разлика)

Преработка од 00:09, 18 ноември 2012

On/Off
ел. коло е ова

Ставивме прекинувач до влезната врата во Хаклаб за да може првиот што ќе влезе да го уклучи а последниот да го исклучи хаклабот.


Програмата што работи на ардуиното е истата како за Хаклаб/Температура и е кај Алекс на гист.


Ардуиното е врзано на компјутер и python програма го отчитува од сериска порта статусот и го праќа на Cosm на https://cosm.com/feeds/86779

На Cosm има дефинирано правилa за да твита од 2cmk за статусот на прекинувачот.