Разлика помеѓу преработките на „Arbeitsbesprechung-20121023“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
Ред 1: Ред 1:
 
==Присутни:==
 
==Присутни:==
- Новица, Арангел, Баже, Бидик, Стама, Чомбе, Миша, Тамара, Дамјан, Никола, Гоце, Алекс
+
* Новица, Арангел, Баже, Бидик, Стама, Чомбе, Миша, Тамара, Дамјан, Никола, Гоце, Алекс
Заклучок: Сите гласаа за забрана на алкохол во хаклаб, двајца беа воздржани.
 
  
 
==Хигиена==
 
==Хигиена==
Ред 8: Ред 7:
 
* Нема дебата за прекршување на точка од куќниот ред.
 
* Нема дебата за прекршување на точка од куќниот ред.
 
* Ќе се влијае на културата за непопречување. како на пример, луѓе нешто прават, други доаѓаат и им галамат, ги прекинуваат во работата.
 
* Ќе се влијае на културата за непопречување. како на пример, луѓе нешто прават, други доаѓаат и им галамат, ги прекинуваат во работата.
- за членови ќе дискутираме на наредниот состанок
 
Предлог нови членови од куќен ред за дискусија:
 
- За примањето и отстранувањето на нови членови на хаклабот КИКА се одлучува на редовните состаноци за хаклабот.
 
- Секој член може да биде отстранет поради недолично однесување и прекршување на едно или повеќе од правилата во куќниот ред.
 
  
 
==Промени во куќен ред:==
 
==Промени во куќен ред:==
- дежурниот ќе ги пријави инцидентите на мејлинг листа.
+
* дежурниот ќе ги пријави инцидентите на мејлинг листа.
- ќе се води анонимна листа на инциденти, поради трекинг на инциденти, да видиме со што сме имале проблем и како може полесно да го решаваме во иднина.
+
* ќе се води анонимна листа на инциденти, поради трекинг на инциденти, да видиме со што сме имале проблем и како може полесно да го решаваме во иднина.
- се забранува консумирање и внесување алкохол.
+
* се забранува консумирање и внесување алкохол. Сите гласаа за забрана на алкохол во хаклаб, двајца беа воздржани.
  
 
==TODO==
 
==TODO==
 
* да се отвори вики страница за списокот за чистење
 
* да се отвори вики страница за списокот за чистење
* да се отвори вики страница за  
+
* да се отвори вики страница за инцидент трекинг
 
* да се стави куќниот ред на github за да можеме да го менуваме таму (ова е веќе направено, треба да се вменат само промените од вчера)
 
* да се стави куќниот ред на github за да можеме да го менуваме таму (ова е веќе направено, треба да се вменат само промените од вчера)
 +
* за членови ќе дискутираме на наредниот состанок
 +
 +
=Предлог нови членови од куќен ред за дискусија:=
 +
* За примањето и отстранувањето на нови членови на хаклабот КИКА се одлучува на редовните состаноци за хаклабот.
 +
* Секој член може да биде отстранет поради недолично однесување и прекршување на едно или повеќе од правилата во куќниот ред.

Преработка од 13:49, 24 октомври 2012

Присутни:

 • Новица, Арангел, Баже, Бидик, Стама, Чомбе, Миша, Тамара, Дамјан, Никола, Гоце, Алекс

Хигиена

 • Дежурниот чисти секоја сабота 1 час пред СподелиЗнаење, ова вклучува, исфрлање на ѓубре, бришење прашина и сл.
 • Секоја втора недела се организира генералка за чистење на хаклабот, список ќе има на вики, се оди по ротација, ќе чистат сите членови.
 • Нема дебата за прекршување на точка од куќниот ред.
 • Ќе се влијае на културата за непопречување. како на пример, луѓе нешто прават, други доаѓаат и им галамат, ги прекинуваат во работата.

Промени во куќен ред:

 • дежурниот ќе ги пријави инцидентите на мејлинг листа.
 • ќе се води анонимна листа на инциденти, поради трекинг на инциденти, да видиме со што сме имале проблем и како може полесно да го решаваме во иднина.
 • се забранува консумирање и внесување алкохол. Сите гласаа за забрана на алкохол во хаклаб, двајца беа воздржани.

TODO

 • да се отвори вики страница за списокот за чистење
 • да се отвори вики страница за инцидент трекинг
 • да се стави куќниот ред на github за да можеме да го менуваме таму (ова е веќе направено, треба да се вменат само промените од вчера)
 • за членови ќе дискутираме на наредниот состанок

Предлог нови членови од куќен ред за дискусија:

 • За примањето и отстранувањето на нови членови на хаклабот КИКА се одлучува на редовните состаноци за хаклабот.
 • Секој член може да биде отстранет поради недолично однесување и прекршување на едно или повеќе од правилата во куќниот ред.