Разлика помеѓу преработките на „Arbeitsbesprechung-20121023“

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај
(Промени во куќен ред:)
Ред 10: Ред 10:
 
==Промени во куќен ред:==
 
==Промени во куќен ред:==
 
* дежурниот ќе ги пријави инцидентите на мејлинг листа.
 
* дежурниот ќе ги пријави инцидентите на мејлинг листа.
* ќе се води анонимна листа на инциденти, поради трекинг на инциденти, да видиме со што сме имале проблем и како може полесно да го решаваме во иднина.
+
* ќе се води анонимна листа на инциденти на вики, поради трекинг на инциденти, да видиме со што сме имале проблем и како може полесно да го решаваме во иднина.
 
* се забранува консумирање и внесување алкохол. Сите гласаа за забрана на алкохол во хаклаб, двајца беа воздржани.
 
* се забранува консумирање и внесување алкохол. Сите гласаа за забрана на алкохол во хаклаб, двајца беа воздржани.
  

Преработка од 13:50, 24 октомври 2012

Присутни:

 • Новица, Арангел, Баже, Бидик, Стама, Чомбе, Миша, Тамара, Дамјан, Никола, Гоце, Алекс

Хигиена

 • Дежурниот чисти секоја сабота 1 час пред СподелиЗнаење, ова вклучува, исфрлање на ѓубре, бришење прашина и сл.
 • Секоја втора недела се организира генералка за чистење на хаклабот, список ќе има на вики, се оди по ротација, ќе чистат сите членови.
 • Нема дебата за прекршување на точка од куќниот ред.
 • Ќе се влијае на културата за непопречување. како на пример, луѓе нешто прават, други доаѓаат и им галамат, ги прекинуваат во работата.

Промени во куќен ред:

 • дежурниот ќе ги пријави инцидентите на мејлинг листа.
 • ќе се води анонимна листа на инциденти на вики, поради трекинг на инциденти, да видиме со што сме имале проблем и како може полесно да го решаваме во иднина.
 • се забранува консумирање и внесување алкохол. Сите гласаа за забрана на алкохол во хаклаб, двајца беа воздржани.

TODO

 • да се отвори вики страница за списокот за чистење
 • да се отвори вики страница за инцидент трекинг
 • да се стави куќниот ред на github за да можеме да го менуваме таму (ова е веќе направено, треба да се вменат само промените од вчера)
 • за членови ќе дискутираме на наредниот состанок

Предлог нови членови од куќен ред за дискусија:

 • За примањето и отстранувањето на нови членови на хаклабот КИКА се одлучува на редовните состаноци за хаклабот.
 • Секој член може да биде отстранет поради недолично однесување и прекршување на едно или повеќе од правилата во куќниот ред.