Возобновување

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Уредници

 1. Димитар Талевски
 2. Влатко Трајков
 3. Александар Балаловски

Задачи

Секој може да се допише на листата со задачи доколку подолу си ја образложи обработката.

 1. Програмирање, упатства и информации за програмирање и програмски јазици/алатки (доделена: gemidjy)
 2. Инсталација и конфигурирање на дистрибуции (доделена:
 3. Обработка на содржини и упатства за Edubuntu
 4. Обработка на содржини и упатства за алтернативен софтвер (споредби на софтвер, пр. GIMP vs. Photoshop)

Листата може да се дополнува и да се земаат задачи од сите заинтересирани.

Обработки

Димитар Талевски

 1. Инсталација на Ubuntu

Влатко Трајков

 1. Инсталација на Debian GNU/Linux 4.0r2 "Etch"

Александар Балаловски

 1. Tomcat & Java упатства
 2. Fedora Linux
 3. Arch Linux
 4. Ruby и нови Qt содржини
 5. поправка на стари содржини