Ден на слободен софтвер на Битола

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ден прогласен за прослава на постоењето на слободен софтвер во Битола е 21 септември. Овој датум е избран од Лугола како ден кога активностите за промоција на слободниот софтвер во градот ќе бидат зголемени со што ќе се стави акцент на тоа дека слободниот софтвер е подобар за секого.

Датумот за прослава е статичен секоја година и често е во близина со светскиот ден на слободен софтвер.