Креативен труд

Од Сподели wiki
Прејди на: содржини, барај

Креативен труд е видлива манифестација на креативните напори како што се литературната, ликовната и софтверската уметност, па и оваа содржина. Креативните трудови содржата одреден степен на арбитража, како на пример избегнувањето на создавање две независни сосема исти дела.

Терминот често се користи во контекст на авторските права.