НСНД

Од Сподели wiki
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

НСНД или Ништо нема да се случи е името на настаните кои изминативе 5-6 години се одржуваат на просторите на поранешна Југославија, а во организација на локалните заедници на хакери, слободен софтвер и слично.

Оваа година во Куманово ќе се одржи еден НСНД настан. Настаните се замислени како неконференции (анти-конференции) (http://en.wikipedia.org/wiki/Unconference). Неформални се, отворени, бесплатни.

Сѐ на сѐ ова се забавни настани на кои се случува супер дружба помеѓу луѓето.